pirmdiena, 2010. gada 20. septembris

Interaktīvais TV rulzzz.

Šoreiz gribu padalīties savā priekā par visai trivialu lietu - TV. Un nevis vienkārši kaut kāds TV, bet Interaktīvā televīzija, kuru vairākus mēnešus atpakaļ pieslēdzu savam mājoklim.

Kādas ir priekšrocības?
Pamatpakā ir ļoti daudz kanālu, bet ja ar to vēl nepietiek, var pieslēgt papildus tematiskas pakas un to visu izdarīt spaidot pulti (nepaceļot pakaļu no dīvānā) un ievadot vajadzīgos kodus. 
Arhīvs gandrīz visiem LV kanāliem. Ko tas nozīmē: veselu nedēļu atpakaļ es varu apskatīties jebkuru raidījumu no LTV1, LTV7, LNT, TV5. Nokavēju "Panorāmu", lūk, daži pogu spiedieni un es varu to skatīties kaut 2.00 naktī, kaut parīt.
Tiem, LV kanāliem, kuriem nav arhīva iespējas (TV3, TV3+, TV6 un vēl kaut kādi arī ārzemju, piem. National geografic) ir ieraksta iespējas. Piem. zinot, ka nepaspēšu, jau laicīgi uzlieku ierakstīt.
Ir arī video noma, kuras filmutēkā, manuprāt, ir kādi pāris simti kino. Tik apskaties, izvēlies un vari nedēļu skatīties šo filmu. Katru nedēļu piedāvā vienu bezmaksas filmu.
Ir arī karaoke izlase, lai gan dziesmu varētu būt vairāk.
Daudziem kanāliem ir valodas izvēle un titru valodas izvēle.
Pārslēdzot no viena kanāla uz otru parādās informācijas panelis, kurš parāda ne tikai uz kuru kanālu ir pārslēgts, bet arī kāds šobrīd iet raidījums, kad sācies, kad beigsies un kāds, cikos būs nākošais raidījums un protams pulkstenis sānā.
Ja datu bāzē iekļauts, var arī apskatīt aprakstu par ko šī filma vai raidījums. Jāsaka, ka tas ir ļoooti ērti, mēs mājās esam pārstājuši lietot jebkāda veida TV programmas un aprakstus.
Tomēr kā vislielāko fīču, novērtēju arhīvu. It īpaši priekšvēlēšanu laikā, varešu skatīties savus mīļotos raidījumus ierakstā, bet politiskās reklāmas vienk. pārtīt uz priekšu.
Tātad viens veids kā izvairīties no politiskās smadzeņu skalošanas TV, ir iegādāties Interaktīvo TV.

Protams ir arī trūkumi:
Dekoderis ilgi lādējas, apm. 5 min. un tas notiek tad, kad nosvārstās elektrība, kas manā pusē mēdz notikt bieži.
Reizēm dekoderis uzkaras un arī ir jāpārslēdz, atkal 5 min.
Kanālus pārslēdzot ar pulti, liels gaidīšanas rezīms. Kādas 3 sekundes.
Reizēm šiem kaut kas datu bāzēs aiziet šreijā un nerāda raidījumu aprakstus, vai rāda neprecīzus, ja TV kaut ko mainījusi pēdējā brīdī.

Tāds nu man prieks mājās.... jau labu laiku neskatos reklāmas, arī politiskās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru